Vrhunski estetika lica stomatološke usluge

Najbolji parodontologija stomatološke usluge: Stomatološka ordinacija „Dr Čavić“ je sa Vama od 2006. godine i od tada smo posvećeni zdravlju Vaših zuba i Vašem osmijehu. Naš stručni tim, vrhunski kvalitet usluge i moderno uređen ambijent, dali su najbolje rezultate u radu sa pacijentima, koji nam konstantno ukazuju povjerenje, a na koje mi odgovaramo predanim timskim radom i velikom posvećenošću svakom pacijentu. Upravo to je ono što nas izdvaja od ostalih, što je učinilo da trajemo godinama i što nas motiviše da iz dana u dan budemo sve bolji. Otkrij još više informacije na deciji stomatolog Banja Luka.

Prednosti zubnih implantata za starije osobe: Zubni implantati vam omogućavaju da uživate u širem izboru zdrave hrane. Evo prednosti zubnih implantata za starije osobe i zašto su odlična opcija za vraćanje osmijeha i poboljšanje cjelokupnog kvaliteta života: Bolja ishrana i ishrana: Zubni implantati vam omogućavaju da efikasnije žvaćete hranu i uživate u širem izboru hrane . Sa nedostajućim zubima ili protezama koje se loše uklapaju, možda ćete imati poteškoća da jedete tvrdu, hrskavu hranu ili hranu koja se žvaće. Zubni implantati mogu vam pomoći da održite dobro cjelokupno zdravlje i spriječite pothranjenost vraćajući vam sposobnost zdrave, uravnotežene prehrane. Povećano samopouzdanje: Nedostatak zuba može vas učiniti samosvjesnim i nevoljnim da se smiješite ili govorite u javnosti. Zubni implantati mogu vratiti samopouzdanje dajući vam prirodan, atraktivan osmijeh na koji možete biti ponosni. Ovo može pozitivno uticati na vaš društveni život, lične odnose i sveukupno blagostanje.

Ne samo da je loše za vaše zdravlje, pušenje je jedan od najgorih prestupnika kada je u pitanju bojenje zuba. Duvan uzrokuje smeđe mrlje koje prodiru u žljebove i rupice zubne cakline. Mrlje od duhana može biti teško ukloniti samo četkanjem. Što duže pušite, mrlje se učvršćuju. Pušenje takođe uzrokuje loš zadah i gingivitis (bolest desni) i povećava rizik od većine vrsta raka.

Podučite dobrim navikama: četkanje je ključno od samog početka. Prije nego što vaša beba dobije zube, možete joj nježno oprati desni. Koristite vodu na četkici za zube za bebe ili ih očistite mekom krpom. Kada se vašoj bebi pojave zubi, četkajte ih dva puta dnevno četkicom za dojenčad i fluoriranom pastom za zube. Počnite čistiti konac kada se dva njegova zuba dodiruju. Pitajte svog stomatologa o tehnikama i rasporedu. Operite četku i konac neposredno prije spavanja. Nakon toga, nemojte svom djetetu davati hranu ili piće, osim vode, do sljedećeg jutra. Oralna higijena za predtinejdžere: Kako djeca rastu i izbijaju im trajni zubi, rigorozna dnevna higijena zuba je ključna za održavanje zdravlja zuba i desni. Međutim, može biti teško zadržati zanimanje predtinejdžera za oralnu njegu. Isprobajte ove savjete kako bi vaše dijete bilo na pravom putu: Kako predtinejdžeri postaju svjesniji svog izgleda, može im biti od pomoći podsjetiti ih da im dobra oralna njega može pomoći da izgledaju i osjećaju se bolje.

Pretjerano izbjeljivanje – od upotrebe previše gela za izbjeljivanje ili prečestog nanošenja – može trajno oštetiti zube. Prekomjerno izbjeljivanje također može učiniti da zubi izgledaju prozirni ili bezbojni, što se ne može popraviti bez potpune zamjene zuba. Ova translucencija može učiniti zube gžarkaste boje. Ne brinite da ćete imati najbeli osmeh koji možete dobiti. Ne samo da ovo može brže stareti vaše zube (i pogoršati žutilo), bijeli zubi zapravo ne ukazuju na zdrav osmijeh.

Možda ćete biti iznenađeni kada otkrijete da je soda bikarbona prirodni izbjeljivač zuba. Zapravo je u većini vrsta pasta za zube! Da biste ga koristili direktno na zubima i izbjelili ih, pomiješajte četvrtinu čajne žličice sode bikarbone s malo vode da napravite pastu. Zatim ga jednostavno nanesite na zube. Morat ćete to raditi svaki dan da biste vidjeli efekte, to je postepen proces. Ovo je odlično za vaše zube i desni. Jednostavno dodajte kašičicu soli u šolju proključale vode i ostavite da se ohladi. Zatim ga možete koristiti na isti način kao i vodicu za ispiranje usta. Sol je prirodni antibakterijski, ubija neprijateljske bakterije u vašim ustima.

Bitno je da prva posjeta bude bezbolna i da se djeca upoznaju sa ordinacijom, aparaturom i metodama rada. Takođe je bitno animirati dijete i pridobiti njegovo povjerenje, kako bi svaki naredni put dijete rado dolazilo u ordinaciju. Roditelje treba podučiti kako da pravilno peru zube djeci, kako bi djeca poslije i sama nastavila pravilno održavati oralnu higijenu, koja je važan dio preventivne stomatologije. Preventivna stomatologija se također bavi očuvanjem zdravlja zuba, ali se fokusira na sprečavanje problema prije nego što se oni pojave. Redoviti pregledi, čišćenja i primjena fluoridnih tretmana mogu spriječiti nastanak karijesa i drugih problema s zubima. Pročitaj više detalji na https://drcavic.com/.

Back to Top